Leveringsvoorwaarden

Algemene voorwaarden van Nezzo Print & Creatie, bezoekadres: Kattenburg 60, 6651 AR Druten (te noemen: leverancier) voor levering aan opdrachtgevers. Nezzo Print & Creatie is onderdeel van Stichting Pluryn Groep (vestigingsadres: Industrieweg 50, 6541 TW Nijmegen).

Artikel 1 - Algemeen


1.Deze algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden gelden voor iedere aanbieding, offerte en overeenkomst tussen leverancier en opdrachtgever waarop leverancier deze voorwaarden van toepassing heeft verklaard, voor zover van deze voorwaarden niet door partijen uitdrukkelijk en schriftelijk is afgeweken. alle andersluidende, door de opdrachtgever gestelde voorwaarden, hoe ook geformuleerd, zijn voor de leverancier niet bindend, tenzij de leverancier deze schriftelijk zou hebben aanvaard. Deze voorwaarden zijn eveneens van toepassing op overeenkomsten, waarbij voor de uitvoering derden dienen te worden betrokken. Eventuele afwijkingen op deze algemene voorwaarden zijn slechts geldig indien deze uitdrukkelijk schriftelijk zijn overeengekomen.

Artikel 2 - Offertes en Overeenkomsten


1. Alle offertes zijn vrijblijvend en geschieden in schriftelijke vorm. Offertes worden als zodanig aangeduid, voorzien in een datum, en vervallen uiterlijk 30 dagen na deze datum. Anderszins gemaakte prijsopgaven zijn slechts indicaties waaraan geen overeenkomst ontleend kan worden. 

2. De in offertes vernoemde levertijden zijn globaal en slechts informatief, overschrijding ervan geeft de potentiële opdrachtgever geen aanspraak op schadevergoeding of ontbinding van de overeenkomst. 

3. Leverancier is slechts aan offertes gebonden indien de aanvaarding hiervan door de opdrachtgever schriftelijk binnen 30 dagen geschiedt.
Indien de aanvaarding (op ondergeschikte punten) afwijkt van het in de offerte opgenomen aanbod, kan de opdrachtgever geen recht meer ontlenen aan deze offerte, tenzij leverancier schriftelijk anders aangeeft. 

4. Leverancier kan niet aan zijn offertes worden gehouden indien de opdrachtgever, naar termen van redelijkheid en billijkheid en in het maatschappelijk verkeer gangbare opvattingen, had behoren te begrijpen dat de offerte dan wel een onderdeel daarvan een kennelijke vergissing of verschrijving bevat. 

5. Een samengestelde prijsopgave verplicht leverancier niet tot levering van een deel van de in de offerte begrepen zaken, tegen een overeenkomstig deel van de opgegeven prijs. 

6. Offertes gelden niet automatisch voor nabestellingen. 

7. De overeenkomst komt tot stand door (tijdige) schriftelijke aanvaarding door de opdrachtgever van leveranciers aanbod, hierna is de overeenkomst bindend en verplicht de opdrachtgever zich tot afname en betaling van overeengekomen. 

Artikel 3 - Levering en Leveringstermijnen


1. Tenzij anders overeengekomen, geschiedt levering af vestigingspand van leverancier. 

2. De opdrachtgever is verplicht de overeengekomen zaken af te nemen op het moment waarop hem deze ter beschikking staan of aan hem ter hand worden gesteld. De leverancier is niet belast met het opslaan van de te leveren zaken, tenzij dit uitdrukkelijk is overeengekomen. Indien opslag plaatsvindt, geschiedt dit voor rekening en risico van de opdrachtgever. 

3. De opdrachtgever is gerechtigd een opdracht te annuleren, voordat de leverancier met de uitvoering van de overeenkomst is begonnen mits hij de hierdoor voor de leverancier ontstane schade vergoedt. Onder deze schade worden begrepen de door de leverancier gemaakte kosten ter voorbereiding, waaronder ingekochte materialen. 

4. Indien de opdrachtgever de afname weigert of nalatig is met het verstrekken van informatie of instructies, noodzakelijk voor de levering, zullen de voor levering bestemde artikelen samen met de door opdrachtgever verstrekte gegevens en originelen tot 3 maanden worden opgeslagen voor risico van de opdrachtgever nadat leverancier hem heeft verwittigd. De opdrachtgever zal in dat geval alle aanvullende kosten verschuldigd zijn. 

5. Indien leverancier een termijn voor levering heeft opgegeven, is deze indicatief. Een opgegeven levertijd is dan ook nimmer een fatale termijn. De uiteindelijke levertijd zal de opgegeven levertijd echter nimmer met meer dan één week overschrijden, tenzij er sprake is van overmacht. Bij overschrijding van een termijn dient de opdrachtgever leverancier schriftelijk ingebreke te stellen. De binding van de leverancier aan een overeengekomen uiterste termijn van levering vervalt indien de opdrachtgever wijziging in de specificaties van het werk wenst, tenzij de geringe betekenis van de wijziging of het oponthoud de leverancier in redelijkheid niet noodzaakt tot wijziging van de aanvankelijke overeengekomen levertijd. 

6. De opdrachtgever is bij de uitvoering van de overeenkomst door de leverancier gehouden al datgene te doen, dat redelijkerwijs nodig of wenselijk is om een tijdige levering door de leverancier mogelijk te maken. 

7. Indien vervoer of verzending van de af te leveren zaken is overeengekomen, geschiedt dit voor rekening van de opdrachtgever. De opdrachtgever draagt steeds het risico tijdens het vervoer. Onder vervoer wordt mede begrepen transmissie van data door middel van het telefoonnet en elke daarmee vergelijkbare verzending met behulp van enig technisch middel.

8. De leveringstermijnen beginnen te lopen vanaf de laatst komende van volgende data:
-datum van definitieve aanvaarding. (art.2 sub 3+7)
-datum van aankomst van gegevens en originelen in bruikbare staat.
-datum van goedkeuring van de proefstukken.
-datum van betaling van eventueel overeengekomen voorschot 

Artikel 4 - Afwijkingen


1. Afwijkingen van geringe betekenis tussen enerzijds het geleverde werk en anderzijds het oorspronkelijke ontwerp, tekening, kopij of model respectievelijk de druk-, of andere proef, kunnen geen reden vormen voor afkeuring, korting, ontbinding van de overeenkomst of schadevergoeding.

2. Afwijkingen die, alle omstandigheden in aanmerking genomen, in redelijkheid geen of een ondergeschikte invloed op de gebruikswaarde van het werk hebben, worden steeds geacht afwijkingen van geringe betekenis te zijn.

3. Indien kleur- en/of ontwerp van invloed is op de gebruikswaarde, dient opdrachtgever dit nadrukkelijk bij het aangaan van de overeenkomst te melden aan de leverancier en is opdrachtgever verplicht overeenkomend model of kleur aan te leveren.

4. Zonder opvraag van een proefmodel is leverancier niet aansprakelijk op afwijkingen.

5. Opdrachtgever dient rekening te houden met een afwijking van 2,5 % over de overeengekomen te leveren aantallen. Indien deze meer dan 2,5 % afwijkt, dient de opdrachtgever leverancier schriftelijk op de hoogte te stellen binnen 3 werkdagen na aflevering. 

Artikel 5 - Betalingen


1. Tenzij anders overeengekomen dient betaling netto contant plaats te vinden bij levering.

2. Indien betaling niet contant plaatsvindt dient deze te geschieden binnen 14 dagen na factuurdatum, op een door leverancier aan te geven wijze en in de valuta waarin is gefactureerd.

3. Bezwaren tegen de hoogte van de facturen schorten de betalingsverplichting niet op.

4. Na het verstrijken van 14 dagen na de factuurdatum is de opdrachtgever van rechtswege in verzuim; de opdrachtgever is vanaf het moment van in verzuim treden over het opeisbare bedrag een rente verschuldigd van 1% per maand. (tenzij de wettelijke rente hoger is in welk geval de wettelijke rente geldt.) 

Artikel 6 - Garantie


1. De opdrachtgever is gehouden het geleverde op het moment van ( f)levering, doch in ieder geval binnen 3 werkdagen na levering te onderzoeken en eventuele zichtbare gebreken schriftelijk aan leverancier te melden.

2. Indien ingevolge het vorig lid tijdig wordt gereclameerd, blijft de opdrachtgever verplicht tot afname en betaling van de overeengekomen levering.
Indien de opdrachtgever gebrekkige zaken retourneert, dan geschiedt zulks alleen met voorafgaande schriftelijke toestemming van de leverancier en op de wijze zoals door leverancier aangegeven.

3. Indien de te leveren zaken niet voldoen aan gemaakte, schriftelijk bevestigde afspraken, zal leverancier de zaak binnen redelijke termijn na ontvangst daarvan, naar keuze van leverancier vervangen of zorgdragen voor herstel. In geval van vervanging verbindt de opdrachtgever zich de vervangen zaak aan leverancier te retourneren en de eigendom daarover aan leverancier te verschaffen.

4. Deze genoemde garantie geldt niet wanneer het gebrek is ontstaan als gevolg van onoordeelkundig of oneigenlijk gebruik of wanneer, zonder schriftelijke toestemming van leverancier, de opdrachtgever of derden wijzigingen hebben aangebracht dan wel trachten aan te brengen aan de zaak of deze hebben aangewend voor doeleinden waarvoor de zaak niet bestemd is.

5. Het in deze algemene voorwaarden bepaalde inzake de garantie, laat onverlet de garantieaanspraken van de opdrachtgever uit hoofde van de wet. 

Artikel 7 - Proefmodellen, ontwerpen, eigendom en auteursrechten


1. Alle door de leverancier verstrekte proefmodellen blijven eigendom van leverancier tot aan alle overeenkomstverplichtingen is voldaan.

2. De leverancier is niet aansprakelijk voor de door de opdrachtgever verstrekte gegevens en originelen. De opdrachtgever verplicht zich deze zaken te dupliceren en te verzekeren. Bij verlies of beschadiging door de leverancier wordt een vergoeding voor de materiaalkosten verstrekt.

3. Indien door leverancier een model of monster is getoond of verstrekt aan de opdrachtgever, dan zal leverancier de zaak daarmee zoveel mogelijk in overeenstemming brengen. Opdrachtgever dient echter rekening te houden met geringe kleurafwijking. (art. 4 sub 3)

4. Na goedkeuring door de opdrachtgever van het proefmodel zijn de daarop vermelde gegevens bepalend voor de levering. De leverancier is hierbij niet meer aansprakelijk voor foutief vermelde gegevens.

5. Indien na ontwerp of verstrekking van proefmodellen niet wordt overgegaan op het sluiten van een overeenkomst voor levering, worden de kosten die voor het vervaardigen van de proefmodellen gemaakt zijn, verhaald op de opdrachtgever.

6. Het is de opdrachtgever niet toegestaan veranderingen in de zaken aan te brengen, tenzij uit de aard van het geleverde anders volgt of schriftelijk anders is overeengekomen.

7. Door de leverancier tot stand gebrachte ontwerpen, schetsen, tekeningen, software en andere materialen of (elektronische) bestanden, blijven eigendom van leverancier en zijn uitsluitend bestemd om door de opdrachtgever te worden gebruikt en mogen niet door hem zonder voorafgaande toestemming van leverancier worden verveelvoudigd. Het recht tot gebruik is beperkt tot het recht van normaal gebruik van de geleverde zaken en houdt niet in, het gebruik tot verveelvoudiging van deze zaken in het kader van enig productieproces.

8.De opdrachtgever garandeert de leverancier, dat door de nakoming van de overeenkomst en met name door de verveelvoudiging of het openbaar maken van de van de opdrachtgever ontvangen zaken zoals kopij, zetsel, modellen, tekeningen, fotografische opnamen, litho's, films, informatiedragers, computerprogrammatuur, databestanden etc. geen inbreuk wordt gemaakt op rechten die derden kunnen doen gelden krachtens de Auteurswet 1912 of andere nationale of internationale regelgeving op het gebied van het auteursrecht of het recht van de industriële eigendom dan wel het recht met betrekking tot de onrechtmatige daad. De opdrachtgever vrijwaart de leverancier zowel in- als buiten rechte voor alle aanspraken die derden krachtens even bedoelde wet of regelgeving geldend kunnen maken.


9.Alle door de leverancier vervaardigde zaken zoals productiemiddelen, halffabrikaten en hulpmiddelen en met name ontwerpen, modellen, informatiedragers en fotografische opnamen, ontstaan bij nakoming van de overeenkomst blijven het eigendom van de leverancier, ook als deze als aparte post op de offerte of de factuur zijn vermeld. De leverancier is niet gehouden deze zaken te bewaren. Indien overeengekomen geschiedt dit voor de duur van ten hoogste een jaar en zonder dat de leverancier instaat voor de geschiktheid tot herhaald gebruik.

10. Leverancier behoudt het recht de eventueel door de uitvoering van de werkzaamheden toegenomen kennis voor andere doeleinden te gebruiken, voorzover hierbij geen vertrouwelijke informatie ter kennis van derden wordt gebracht.

11. Onverminderd het overigens in deze algemene voorwaarden bepaalde behoudt leverancier zich de rechten en bevoegdheden voor, die leverancier toekomen op grond van de Auteurswet. 

Artikel 8 - Prijswijzigingen


1. Extra bewerkelijke tekst, onduidelijke kopij, onduidelijke schetsen, tekeningen of modellen, ondeugdelijke informatiedragers, ondeugdelijke computerprogrammatuur of databestanden, ondeugdelijke wijze van aanlevering van de door de opdrachtgever aan te leveren materialen of producten en alle soortgelijke toeleveringen door de opdrachtgever die de leverancier tot meer werkzaamheden of kosten noodzaken dan deze bij het aangaan van de overeenkomst redelijkerwijs mocht verwachten, zijn grond voor verhoging van de prijs. Ook buitengewone of in redelijkheid onvoorzienbare verwerkingsmoeilijkheden voortvloeiend uit de aard van de te verwerken materialen en producten zijn grond tot verhoging van de overeengekomen prijs.

2. De leverancier is gerechtigd de overeengekomen prijs te verhogen respectievelijk gehouden de prijs te verlagen indien de opdrachtgever wijziging in de oorspronkelijk overeengekomen specificaties aanbrengt, na de ontvangst van modellen en van andere proeven. De leverancier zal binnen de grenzen van het redelijke aan deze wijzigingen meewerken, indien de inhoud van de door hem te verrichten prestatie althans niet wezenlijk van de oorspronkelijk overeengekomen prestatie afwijkt. 

Artikel 9 - Vrijwaringen


1. De opdrachtgever vrijwaart leverancier voor aanspraken van derden met betrekking tot rechten van intellectuele eigendom op door de opdrachtgever verstrekte materialen of gegevens, die bij de uitvoering van de overeenkomst worden gebruikt.

2. Indien de opdrachtgever aan leverancier informatiedragers, elektronische bestanden of software etc. verstrekt, garandeert deze dat de informatiedragers, elektronische bestanden of software vrij zijn van virussen en defecten. 

Artikel 10 - Opschorting en Ontbinding


1. Leverancier is bevoegd de nakoming van de verplichtingen op te schorten of de overeenkomst te ontbinden, indien:
De opdrachtgever de verplichtingen uit de overeenkomst niet of niet volledig nakomt, of in geval er goede grond bestaat te vrezen dat de opdrachtgever zijn verplichtingen slechts gedeeltelijk of niet behoorlijk zal nakomen.

2. Voorts is leverancier bevoegd de overeenkomst te (doen) ontbinden indien zich omstandigheden voordoen welke van dien aard zijn dat ongewijzigde instandhouding van de overeenkomst in redelijkheid en billijkheid niet kan worden gevergd of mag worden verwacht.

3. Indien een prijsverhoging voortvloeit uit een wettelijke bevoegdheid of verplichting danwel voortvloeit uit prijsverhoging van toegeleverde halffabrikaten dan heeft de opdrachtgever niet de mogelijkheid ontbinding te vorderen.

4. Leverancier behoudt steeds het recht schadevergoeding te vorderen.

5. Indien de overeenkomst wordt ontbonden zijn de vorderingen van leverancier op de opdrachtgever onmiddellijk opeisbaar. Indien leverancier de nakoming van de verplichtingen opschort, behoudt hij zijn aanspraken uit de wet en overeenkomst. 

Artikel 11 - Incassocosten


1. Is de opdrachtgever in gebreke of in verzuim met het nakomen van één of meer van zijn verplichtingen, dan komen alle redelijke kosten ter verkrijging van voldoening buiten rechte voor rekening van de opdrachtgever. Indien de opdrachtgever in gebreke blijft in de tijdige voldoening van een geldsom, dan verbeurt hij een dadelijk opeisbare boete van 15% over het nog verschuldigde bedrag. Dit met een minimum van € 50,00. In ieder geval is de opdrachtgever in het geval van een geldvordering incassokosten verschuldigd. De incassokosten worden berekend overeenkomstig de in de Nederlandse rechtspraak algemeen erkende methoden in incassozaken.De opdrachtgever is over de gemaakte incassokosten rente verschuldigd. De eventuele gemaakte redelijke gerechtelijke en executiekosten komen eveneens voor rekening van de opdrachtgever.  

Artikel 12 - Aansprakelijkheid


1. Indien door leverancier geleverde zaken gebrekkig zijn, is de aansprakelijkheid van leverancier jegens de opdrachtgever beperkt tot hetgeen in deze voorwaarden onder "Garanties" is geregeld.

2. Wanneer de producent van een gebrekkige zaak aansprakelijk is voor gevolgschade, dan wordt de aansprakelijkheid van de leverancier beperkt tot herstel of vervanging van de zaak, dan wel terugbetaling van de koopprijs.

3. Onverminderd het bovenstaande is leverancier niet aansprakelijk indien de schade is te wijten aan opzet en/of grove schuld en/of verwijtbaar handelen, dan wel onoordeelkundig of oneigenlijk gebruik van de opdrachtgever.

4. De leverancier kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het loslaten, kleven, smetten, veranderen van glans of kleur, noch voor het beschadigen van door hem van de opdrachtgever ontvangen en door hem te bedrukken of te bewerken materiaal en producten.

5. De in deze voorwaarden opgenomen beperkingen van de aansprakelijkheid voor directe schade gelden niet indien de schade te wijten is aan opzet of grove schuld van leverancier of zijn ondergeschikten. 

Artikel 13 - Overmacht


1. Partijen zijn niet gehouden tot het nakomen van enige verplichting, indien zij daartoe gehinderd worden als gevolg van een omstandigheid die niet is te wijten aan schuld, en noch krachtens de wet, een rechtshandeling of in het verkeer geldende opvattingen voor hun rekening komt.

2. Onder overmacht wordt in deze algemene voorwaarden verstaan naast hetgeen daaromtrent in de wet en jurisprudentie wordt begrepen, alle van buiten komende oorzaken, voorzien of niet-voorzien, waarop leverancier geen invloed kan uitoefenen, doch waardoor leverancier niet in staat is de verplichtingen na te komen. 

Artikel 14 - Geschillen


1.De rechter in de vestigingsplaats van leverancier is bij uitsluiting bevoegd van geschillen kennis te nemen, tenzij de kantonrechter bevoegd is.Niettemin heeft leverancier het recht het geschil voor te leggen aan de volgens de wet bevoegde rechter.

2. Partijen zullen eerst een beroep op de rechter doen nadat zij zich tot het uiterste hebben ingespannen een geschil in onderling overleg te beslechten. 

Artikel 15 - Wijziging, uitleg en vindplaats van de voorwaarden


1. Deze voorwaarden zijn gedeponeerd ten kantore van de Kamer van Koophandel te Tiel.

2. Ingeval van uitleg van de inhoud en strekking van deze algemene voorwaarden, is de Nederlandse tekst daarvan steeds bepalend.

3. Van toepassing is steeds de laatst gedeponeerde versie c.q. de versie zoals die gold ten tijde van het totstandkomen van de overeenkomst.

Bedankt voor je bezoek aan onze website! Wij streven ernaar om onze klanten de best mogelijke ervaring te bieden, en jouw feedback wordt altijd op prijs gesteld.

KvK: 09109774

BTW nr: NL808197149B01

Tel. 0487 - 52 90 90

Email: info@nezzo.nl

Nezzo is onderdeel van Pluryn.